12 Ağustos 2025 Salı

Mısır Böreği ( Çenka Pitesi )

Mısır Böreği ( Çenka Pitesi )
MALZEMELER
Yarım kg mısır unu
250 gr yoğurt
1 bardak ayran
tereyağ
iç malzemesi olarak:
pırasa veya ıspanak

HAZIRLANIŞI
Mısır ununu  ve bir miktar tuzu kaynar su ile iyice  karıştırarak hamur haline getirin. Hamuru ikiye bölerek yarısını yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine kaynatılarak süzülmüş pırasayı döşeyin.(İç harç eğer ıspanaksa kaynatmaya gerek yok.)İç harsın üzerine kalan hamuru parça parça ve ya elle ovalayarak ekleyin. Böreğin en üstüne 1 bardak koyu kıvamda ayran ve tereyağ gezdirin.Daha önceden ısıtılmış 200 derece 25-30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine yoğurt ve kızdırılmış tereyağı gezdirin.Tepsinin  üzerini örtüp 15 dk sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Üye Girişi
Popüler Albümler
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
4.385,59 40,7153 47,3592 11.041,82